Anlık Bildirim

TRT 1 Türkiye-Avusturya Maçı şifresiz nasıl izlenir? Sinyal yok hatası için TRT1 frekans güncelleme

TRT 1 sinyal yok hatası nasıl çözülür? EURO 2024 Türkiye-Avusturya maçını şifresiz izlemek için TRT 1 frekans ayarı güncelleme ve şifre kaldırma:                
TRT1 frekans ayarlama Tam Boyutta Gör
EURO 2024 heyecanı başlar başlamaz futbolseverler maçlar hakkında araştırma yapmaya başladı. Ülkemizde ise maçlar TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Ancak EURO 2024 devam ederken, "TRT 1 sinyal yok", "TRT 1 yayını neden şifreli" ve "TRT 1 frekansı mı değişti" gibi sorular maç yayınlarını izlemek isteyen pek çok sporseverin gündem konusu oldu. Peki 2 Temmuz, 22.00’de TRT 1’den canlı yayınlanacak Avusturya - Türkiye maçını uydu üzerinden şifresiz izlemek için ne yapmak gerekiyor? İşte TRT 1 frekans güncelleme ve TRT 1 sinyal yok hatası çözümü... 

Bildiğiniz gibi EURO 2024'te son 16’ya kalan A Milli Futbol Takımı bugün saat 22.00’da Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Dolayısıyla TRT 1 sinyal yok hatası veya TRT 1 frekans güncelleme nasıl yapılır? sorusu pek çok futbolsevelerin araştırdığı konu oldu. Bunun nedeni ise TRT'nin UEFA kuralları gereği ülke dışında şifre uygulamasına gidiyor olması.

TRT 1 neden şifreli?

TRT 1’in zaman zaman şifreli yayın yapmasının ana nedeni, yayın hakları gereği diyebiliriz. Özellikle spor müsabakaları, filmler ve özel etkinliklerin yayın hakları, genellikle ulusal sınırlarla sınırlı. Bu nedenle, TRT 1 frekansı üzerinde bu tür içerikler yayınlanırken sadece Türkiye sınırları içinde izlenmesini sağlamak için şifre uygulaması kullanılabiliyor. TRT 1 sinyal yok hatası ile karşılaştığınızda ise, birkaç basit adımı takip ederek TRT 1'i şifresiz olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca "TRT 1 sinyal yok" ve "TRT 1 yayını neden şifreli?" sorularına da TRT'den açıklama paylaşıldı.

"UEFA, lisans verdiği tüm yayıncılardan 'Uluslararası Yayın Hakları Sınırlılık' kuralına uyulmasını kesinlik şartıyla talep etmektedir. Bu çerçevede UEFA, EURO 2024 yayınlarına Türkiye dışından erişilebildiği yönündeki şikâyetleri Kurumumuza 'Yaptırım' uyarısıyla iletmektedir. Belirtmek isteriz ki UEFA tarafından belirlenen sinyal seviyeleri ve uygulanması zorunlu şifreleme politikaları nedeniyle uydu sinyal gücümüzü belirli seviyenin üstüne çıkaramamaktayız. EURO 2024 karşılaşmalarının yer aldığı TRT 1 kanalımızın canlı yayınları, Türksat 4A uydusu üzerinden ve sadece Türkiye’yi kapsayan mevcut frekans üzerinden UEFA’nın belirlediği uydu güç seviyeleri ve şifreleme politikaları çerçevesinde izlenebilmektedir.

TRT 1 güncel frekans bilgileri

TRT1 ve TRT Spor frekans ayarları Tam Boyutta Gör

  • Uydu: TÜRKSAT 4A
  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: V (Dikey)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: 3/4

TRT 1 frekans güncelleme nasıl yapılır?

  1. Ayarlar ya da Kurulum menüsüne girin.
  2. Tek kanal arama menüsüne girin.
  3. Uydu alanında Türksat "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket seçin.
  4. Şebekede ara kısmını açık hâline getirin. 

Bu ayarları yaptıktan sonra TRT 1 Sinyal Yok hatası olmadan Euro 2024 maçlarını şifresiz olarak canlı olarak izleyebilirsiniz.  Ancak TRT 1 halen şifreli olarak görünüyor ise, manuel frekans güncelleme adımlarını takip edebilirsiniz. 

  1. Menü Tuşuna Basın: Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.
  2. TP Ekle: Menüden "TP Ekle" seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle ayarlar veya kanal ayarları bölümünde yer alır.
  3. Güncel Frekans Bilgilerini Girin: "TP Ekle" seçeneğine girdikten sonra, mavi tuşa basarak yeni TP ekleme ekranına geçin.
  4. Frekans Bilgilerini Girin: Frekans: 11794 MHz, Polarizasyon: Dikey (V), Sembol Oranı: 30000, FEC: 3/4.
  5. Okey Tuşuna Basın: Güncel frekans bilgilerini girdikten sonra "Okey" tuşuna basarak frekansları kaydedin.
  6. Yeni Kanalları Bulun: Menüden çıkmak için "Exit" tuşuna basın ve kanal listesinin sonuna giderek TRT 1 HD’yi bulun.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (0 Üye, 3 Misafir) 3 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12465 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
futbol, maç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim