Anlık Bildirim

TUSAŞ (TAI) saldırısı sonrası Instagram ve Twitter'a internet bant daraltma uygulanıyor (İddia)

TUSAŞ'a yapılan saldırının ardından Instagram, Twitter, YouTube, Facebook, Twitch gibi pek çok platforma erişim sağlanamıyor. İddialara göre BTK tarafından tüm sosyal ağlara bant daraltma uygulanıyor.
Sosyal medyaya internet bant daraltma mı var? Tam Boyutta Gör
Bugün Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) fabrikasına bombalı terör saldırısı gerçekleşti. Terör saldırısıının ardından tüm sosyal medya platformlarına erişim sağlanamıyor. Instagram, Twitter, YouTube, Facebook ve TikTok başta olmak üzere tüm sosyal ağlara bant daraltma cezası uygulanıyor olabilir.

Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube çöktü mü?

Şu an sosyal medya platformlarının sistemlerinde herhangi bir teknik sorun bulunmuyor. Sadece Türkiye'deki kullanıcılar erişim problemi yaşıyor. Bu platformlara erişim yasağı uygulanıyor olabilir.

Sosyal medya platformları yasaklandı mı?

BTK, sosyal medya platformlarındaki dezenformasyonu önlemek için platformlara bant daraltma yasağı uygulayabiliyor. Bu platformlara erişimin sağlanamama nedeni BTK tarafından getirilen "bant daraltma" kararı nedeniyle olabilir. BTK'nın site sorgulama sayfasına baktığımızda herhangi bir erişim engeli kararı mevcut değil ancak "bant daraltma" yasaklarını BTK'nın sitesinden kontrol edemiyoruz. Bu nedenle bant daraltma yasağı nedeniyle erişim sağlanamadığını tahmin ediyoruz. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Neler oldu?

Bugün saat 15.30 sularında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki üretim tesisine yönelik terör saldırısı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı. TUSAŞ’a yapılan saldırıya RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
367 Kişi Okuyor (34 Üye, 333 Misafir) 44 Masaüstü 323 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
17789 kez okundu.
61 kişi, toplam 68 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erişim engeli, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim