TUSAŞ tarafından geliştirilen Aksungur İnsansız Hava Aracı, 49 saatlik uçuş gerçekleştirdi. Uçuş sonunda gök yüzünde ay yıldız şeklinde rota oluşturdu.
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Kargo İHA geliştirilmesi için TUSAŞ ile sözleşme imzalandığını duyurdu. Kargo İHA, TSK operasyonlarında iki nokta arasında yük taşımacılığı yapacak.
TEI, ROKETSAN ve TÜBİTAK iş birliği ile geliştirilen TEI-TJ300 Orta Menzil Gemi Savar (OMGS) ilk Hava Solumalı Füze Motoru test edildi. TEI-TJ300 özellikleri ve ateşleme videosu haberimizde.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-S uydu kontrollü silahlı insansız hava aracını Tunus'a satmayı başardı. Tunus ordusu 6 adet ANKA-S alacak.
Türkiye’nin İdlib’te düzenlediği ve Bahar Kalkanı adı verilen harekatta yerli üretim ANKA-S ve Bayraktar TB-2 SİHA’lar, rejim güçlerini savunmasız bıraktı. Rakamlar son derece etkileyici.
TEI tarafından geliştirme ve üretim süreçleri tamamlanan yerli insansız hava aracı motoru PD170’in seri üretimden çıkan ilk ürünleri ANKA ve AKSUNGUR için TUSAŞ’a teslim edildi.
2019 yılı ile 2020 ve ötesi için açıklamalarda bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Aksungur’un yeni yılın ilk günlerinde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacağını duyurdu.
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) raporuna göre küresel silah satışları 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 4,6 arttı. ASELSAN ve TUSAŞ da ilk 100'de yer buldu.
Türk Genel Maksat Helikopteri Programı kapsamında TUSAŞ ana yükleniciliğinde geliştirilen T-70 Genel Maksat Helikopteri’nin üretimi tamamlandı ve dün düzenlenen törenle üretildiği hangardan çıkarıldı.
2si1'de bugün, esnek köprü geçiş ücretlerini, demir ipek yolunu, Intel'in test tablolarında önde gözükmek için yaptığı kurnazlıkları ve oyun dünyasından önemli gelişmeleri ekranlarınıza taşıyoruz.
TUSAŞ mühendisleri ve teknikerleri tarafından tasarlanıp üretilen insansız hava aracı ANKA, 26 saat 30 dakika boyunca kesintisiz havada kalarak yeni bir rekora imza attı.
Turkistime’ın hazırladığı “ARGE 250 Araştırması” sonuçları paylaşıldı. Güncel sonuçlara göre geride kalan yıl içerisinde toplamda ARGE harcamalarında listenin en tepesine Aselsan hakim.
TAI tarafından geliştirilen ve motoruyla da yerli olarak üretilen yüksek faydalı yük kapasiteli İHA Aksungur, yıl sonunda TSK envanterine giriyor. Aksungur 40 saat havada kalabiliyor.
Sikorsky Aircraft firmasının S70i Helikopteri’nden yola çıkılarak geliştirilen T70 Genel Maksat Helikopteri’ne güç verecek yerli motor TUSAŞ'a teslim edildi. T70 Genel Maksat Helikopteri özellikleri:
İnsansız Hava Aracı Anka, SARPER Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile göreve başladı. ASELSAN tarafından geliştirilen radar, Deniz Kuvvetleri bünyesinde göreve başladı.