Anlık Bildirim

Uzayda mahsur kalan astronotlar dünyaya seslendi: İşte ilk açıklamalar

Boeing'in Starliner uzay aracı ile 8 günlük göreve giden iki NASA astronotu 3 aydan fazla süredir uzayda mahsur durumda bulunuyor. Astronotlar ilk kez basın açıklaması yaparak deneyimlerini anlattı.
Uzayda mahsur kalan astronotlar ilk kez konuştu: İşte detaylar Tam Boyutta Gör
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli olan astronotlar Butch Wilmore ve Sunita Williams, Boeing uzay aracının kendileri olmadan ayrılması ve uzayda birkaç ay daha geçirme ihtimalinin zor olduğunu söyledi. İkili, NASA'nın gündeme getirdiği güvenlik endişeleri nedeniyle geçen hafta Boeing Starliner kapsülünün Dünya'ya dönüşünde geride bırakılmıştı.

Sekiz günlük görevin sekiz aydan fazla sürmesi bekleniyor

Wilmore, Dünya'dan 420 km yukarıdan yaşanan beklenmedik olaylarla ilgili duygularını dile getirdi. "Bazen zordu. Tüm süreç boyunca bazı zor zamanlar oldu," dedi. İlk baştaki şaşkınlıklarına rağmen her iki astronot da Starliner'ın ilk test pilotları olarak rollerinin farkındalar. "Bu işte işler böyle yürüyor" diyen Williams, uzay görevlerinin öngörülemezliğini kabul etti.

Wilmore ve Williams artık tam zamanlı ISS mürettebatı oldular ve rutin bakım ve deneylere katkıda bulunuyorlar. Wilmore, düzenlediği basın toplantısında Williams'ın birkaç hafta içinde uzay istasyonunun komutasını devralmaya hazırlandığını açıkladı. İkili ayrıca bu hafta iki Rus ve bir Amerikalıyı taşıyan Soyuz uzay aracını da karşıladı ve istasyonun nüfusu geçici olarak 12'ye çıktı.

Astronotlar, Dünya'daki insanlardan aldıkları dualar ve iyi dilekler için minnettarlıklarını dile getirdiler. Bu destek, onların evdeki yaşamlarını kaçırmalarıyla başa çıkmalarına yardımcı oluyor. Williams, annesiyle geçireceği değerli zamanı kaçırdığı için endişe duyduğunu dile getirirken, Wilmore ise en küçük kızının lise son sınıfında yanında olamadığı için üzüntü duyduğunu söyledi.

Tüm bu zorluklara rağmen her iki astronot da, uzun görevleri sırasında vatandaşlık görevlerini yerine getirmenin önemini vurguladı. Bu ayın sonuna doğru SpaceX'in bir görevi kapsamında iki astronotun daha Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) katılması planlanıyor.

Uzay aracında Wilmore ve Williams'ın dönüş yolculuğu için ayrılmış iki boş koltuk bulunacak. Planlardaki beklenmedik değişikliğe rağmen Williams, aynı görev sırasında iki farklı uzay aracıyla uçmanın heyecanını dile getirdi. "Biz testçiyiz, yaptığımız iş bu" diyerek uzay araştırmalarındaki rollerini vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (0 Üye, 3 Misafir) 2 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
2875 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, boeing starliner ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim