Anlık Bildirim

Volkswagen, yeni Taos ile DSG'den vazgeçiyor

Yapılan açıklamada, "sürüş deneyimini iyileştirmek" adına dört tekerlekten çekişli modellerde DSG şanzıman yerine 8 ileri tam otomatik şanzımana geçiş yapıldığı belirtiliyor.
Volkswagen, yeni Taos ile DSG'den vazgeçiyor Tam Boyutta Gör
Volkswagen, Amerika pazarında en çok tercih edilen modellerinden biri olan Taos'u yeniledi. Tüketicilerin talepleri doğrultusunda güncellenen 2025 model Volkswagen Taos'taki en dikkat çekici değişim DSG şanzımandan vazgeçilmesi oldu.

Markanın yeni tasarım dili doğrultusunda güncellenen Volkswagen Taos'un panjuru tamamen alt bölüme taşınmış durumda. Üst bölümde ise eskisine göre daha ince ve zarif görünen farlar ile logoya kadar uzanan LED ışık imzası yer alıyor. Yan tarafında yeni jant tasarımı dışında değişiklik gözlenmeyen modeli arkasında ise pek çok yeni Volkswagen modelinde gördüğümüz boydan boya uzanan LED stoplar ve aydınlatılmış logo dikkat çekiyor.

İç mekanında büyük bir değişim gözlenmeyen modelin multimedya ekranı artık konsola gömülü değil ve 8 inç boyutunda. Eski modelde standart olarak 6.5 inçlik ekran bulunuyordu. Sürücünün hemen önünde ise 8 inç dijital gösterge paneli görev yapıyor. Söz konusu modelde dur&kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, ön çarpışma asistanı, yarı otonom sürüş asistanı, aktif kör nokta izleme, arka trafik uyarısı ve şeritten ayrılma uyarısı gibi teknolojiler görev yapıyor.

Avrupa'ya DSG, Amerika'ya tam otomatik şanzıman

Volkswagen, yeni Taos ile DSG'den vazgeçiyor Tam Boyutta Gör
2025 model Volkswagen Taos'un kaputu altında güncellenen 1.5 litre TSI dört silindirli motor görev yapıyor. Yeni yakıt enjektörleri, revize edilen piston halkaları, elden geçirilen turbo yuvası, daha büyük intercooler ve yeni yakıt partikül filtresiyle donatılan motorun gücü 158 beygirden 174 beygire çıkarılmış. Daha da ilginç olan ise dört tekerlekten çekişli modellerde artık ünlü 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzıman yerine Aisin imzalı 8 ileri tam otomatik şanzımana geçiş yapılmış olması.

Görüldüğü gibi Volkswagen, Amerika'da müşterilerin en büyük isteklerinden biri olan tam otomatik şanzımana geçiş yapıyor ancak Avrupa'da ve ülkemizde DSG'den vazgeçmiyor. Peugeot'nun EAT şanzımanını - ki onlar da hafif hibritlerde ıslak çift kavramalıya geçiş yaptı - Aisin şanzımanlara örnek gösterebiliriz. Bu şanzımanlar sorunsuzluk, uzun ömür ve dayanıklılıklarıyla biliniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
9 Kişi Okuyor (0 Üye, 9 Misafir) 1 Masaüstü 8 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
66861 kez okundu.
28 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, taos ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim