Gelişen teknoloji tıp alanına da yansımış ve tıp alanında kullanılan implantlar eskiye oranla son derece gelişmiş olmasına karşın implantların da bazı olumsuz noktaları bulunuyor. Bu durumun en iyi örneğini kalp pilleri oluşturuyor, kalp pillerinin bataryası bittiğinde pilin tekrar cerrahi olarak çıkarılıp değiştirilmesi gerekiyor.
Kore'de bulunan Gwangju Institute of Science and Technolohy ( GIST ) kurumu araştırmacıları ''active photonic power transfer'' adı enerji transfer sistemi geliştirdi. Geliştirilen sistem sayesinde gelecekte kalp pillerinin hastanın derisi üzerinden ışık enerjisi ile şarj edilebileceği öngörülüyor.
Aktif fotonik güç transferi
Yeni sistemde bulunan mikro ledler hastanın derisine uygulanıyor ve biyolojik dokulardan geçen ışık yine implant üzerine uygulanmış olan ''photovoltaic'' yani fotovoltaik olarak adlandırılan ışık enerjisinden enerji üreten cihaza ulaşıyor.
Yeni sistem farelerde denendi ve farklı parametreler kullanılarak oluşturulan deney modellerinde deri altında bulunan implantlar başarılı bir biçimde şarj edildi.
Bilim insanları yeni yöntemin gelecekte kalp pillerinin cerrahi olarak replase edilmesi ihtiyacını azaltacağını ve yeni implantların geliştirilmesinde öncü rol oynacağını düşünüyor.
Yeni araştırma PNAS dergisinde yayımlandı.
Kaynakça https://www.gist.ac.kr/en/html/sub06/060208.html?mode=V&no=196688 https://www.pnas.org/content/early/2020/07/02/2002201117 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über