Bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre saatte 1.6 milyon kilometre hıza sahip jeomanyetik bir güneş fırtınası, birkaç hafta önce yaşanan güneş patlamasından sonra gezegenimize doğru ilerliyor. Fırtınanın, dış atmosferin ısınmasına yol açarak dünyanın manyetik alanını etkileyebileceği ve kutuplarda auroralara yol açabileceği ifade ediliyor.
Space Weather Predictions’un tahminlerine göre fırtına bazı bölgelerde iletişim kesintisi, GPS'lerde, telefon ve televizyon sinyallerinde parazitlenmeye yol açabilir. Fırtınanın bazı bölgelerde elektriği etkileme ihtimalinin de olduğu gelen söylentiler arasında. Uzmanlar ayrıca güçlü rüzgârların dünyanın manyetosferinde jeomanyetik fırtınalara yol açabileceğinden de endişeleniyor.
Güneş fırtınaları, güneşte oluşan plazma patlamaları sonucu oluşan fırtınalara deniyor. Bu fırtınalar dünya atmosferine vurduğunda dünyanın manyetik alanında geçici bir bozulmaya yol açıyor. Bu tarz büyük patlamalar eski zamanlarda da yaşanmıştı; ancak teknoloji bu kadar gelişmediği için herhangi bir zarara yol açmamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8764 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
güneş, gps ve