Anlık Bildirim

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk test sonuçları ortaya çıktı

Intel'in üzerinde çalıştığı 45nm üretim teknolojisine sahip yeni işlemcileri hakkında gün yüzüne çıkan tüm detayları daha önce yaptığımız ana sayfa ve ekspres haberlerimizde sizler ile paylaşmış, geçtiğimiz aylarda verdiğimiz bir haberimizde de Intel'in 45nm işlemcilerine yönelik olarak ilk test sonuçlarının 15 Temmuz'dan itibaren yayınlanabileceğini Türkiye'de ilk defa sizler ile paylaşmıştık. Nihayetinde Intel'in 45nm işlemcilerine yönelik testler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

Haberimize konu olan test sonuçları Intel'in 45nm üretim tekniği ile üretilen, 4 çekirdekli ve 1333MHz FSB'ye sahip Yorkfield işlemcisine ait. Bilindiği gibi Intel 4 çekirdekli işlemcilerinin farklı saat hızlarına sahip modellerini piyasaya sürecek. İlk gelen bilgilere göre, bu yılın son çeyreği içerisinde 999$'lık fiyat etiketi ile 3.33GHz hızında çalışan Yorkfield Extreme işlemcisi piyasaya giriş yapacak. Test sonuçları yayınlanan işlemci ise 2.33GHz hızında çalışıyor. 2x6MB yani toplamda 12MB gibi hayli büyük bir seviye 2 bellek ile gelen işlemci ayrıca özelikle çoklu ortam uygulamalarında fark yaratması beklenen yeni SSE4 uzantıları ile de dikkat çekiyor.

45nm Yorkfield işlemcisinin test sonuçlarına geçmeden önce anakart uyumluluğu konusunda bir hatırlatma yapmakta da fayda var. Bilindiği gibi Intel yaklaşık 1,5 ay önce kod adı Bearlake olan yeni nesil 3 serisi yonga seti ailesini resmen anons etti. Bu yonga setleri 1333MHz fsb ve 45nm üretim teknolojisine tam destek vermekteler. Bu konuda herhangi bir sürpriz yaşanması beklenmezken asıl bombayı Nvidia patlatacak gibi görünüyor. Zira yapılan açıklamalar doğrultusunda nForce 600i yonga seti ailesinin 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere destek verdiğini daha önce yaptığımız haberlerimizde sizler ile paylaşmıştık. Hatta lider anakart üreticilerinden Asus, geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni bir BIOS sürümü ile nForce 680i SLI yonga setini kullanan Striker Extreme modeline 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere yönelik ilk desteği de kazandırmıştı. Daha detaylı bilgileri sitemizda bulabilirsiniz.

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk test sonuçları ortaya çıktı

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk testleri Asus'un hazırladığı ve Intel'in P35 yonga setini kullanan P5K Premium anakartı üzerinde alınmış. Şimdi gelin isterseniz 45nm Yorkfield işlemcisi üzerinde yer alan kodun en anlama geldiğine de birlikte bakalım,

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk test sonuçları ortaya çıktı

  • EU - Bu kod işlemcinin 4 çekirdekli cpu ailesine dahil olduğunu belirtiyor.
  • 80569 - Bu kod işlemcinin Yorkfield çekirdeğine sahip olduğunu işaret ediyor. Örneğin Kentsfield çekirdeği 80562 koduna sahip.
  • PJ - 1333MHz fsb hızını vurguluyor.
  • 053 - Standart saat hızının 2.33GHz olduğunu belirtiyor.
  • NL - bellek miktarı için kullanılıyor.

Test sistemi,

- CPU: 2.33GHz Yorfield (45nm, 1333MHz FSB, 12MB L2 ve)
- Anakart: Asus P5K Premium (P35 yonga seti)
- Bellek: GeIL DDR-2 (CAS4, 1066MHz)

Test sonuçları,

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk test sonuçları ortaya çıktı

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk test sonuçları ortaya çıktı

45nm Yorkfield işlemcisinin ilk test sonuçları ortaya çıktı


Not
: İşlemcinin henüz mühendislik örneği olduğunu unutmamakta da fayda var.

Daha fazla test sonucu için ilgili linkler;
- XSfastest
- Xtremesystems

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim