Ani enerji patlamalarının sebebi kara deliğin komşu yıldızlardan birisini yutmasıydı. Yıldızı bir nevi "yiyen" kara delik yemeğinin ardından bazı materyalleri geri püskürttü. Çok ani ve güçlü parlamalara sebep olan bu olay için araştırma grubu,"her bir parıltı inanılmaz bir yoğunlukta gözlemlendi. Güneş'in yaklaşık 1000 katı daha parlak olan parıltıların bazıları saniyenin kırkta birinden dahi daha kısa süreliydi." ifadelerini kullandı.
V404 Cygni aslında uzun bir süredir, 1989 yılından bu yana sessiz bekliyordu. Kara deliklerin ne zaman püskürtme gerçekleştireceği tahmin edilemese de V404 Cygni'nin bu alanda bir geçmişe sahip olması onu iyi bir aday haline getirmişti. Bu nedenle astronomlar bir gözlerini daima V404 Cygni üzerinde tutuyorlardı.
Monthly Notices of the Royal Astronomical Society'de yayımlanan bu yeni çalışmanın tüm detayları için buraya tıklayabilirsiniz.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5870 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
kara delik, astronomi ve Popüler Bilim