Anlık Bildirim

ABD, Huawei'ye çip sağladığı iddiasıyla TSMC'yi soruşturuyor

TSMC, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından soruşturma altına alındı. Bakanlık, yasak olmasına rağmen TSMC'nin Huawei'ye akıllı telefon ve yapay zeka çipleri tedarik ettiği iddialarını araştıracak.
ABD, Huawei'ye çip sağladığı iddiasıyla TSMC'yi soruşturuyor Tam Boyutta Gör
Rekor kıran üç aylık kazanç raporunun ardından TSMC, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından soruşturma altına alındı. Bakanlık, yasak olmasına rağmen TSMC'nin Huawei'ye akıllı telefon ve yapay zeka çipleri tedarik ettiği iddialarını araştıracak. The Information'ın haberine göre Ticaret Bakanlığı, TSMC ile iletişime geçerek Huawei'ye doğrudan veya dolaylı olarak yonga seti tedarik edip etmediğini sordu.

2020'de ABD Hükümeti, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle Huawei'yi Amerikan ekipmanları kullanılarak üretilen çiplerin satılmasını yasakladı. Ayrıca, aynı yasak Huawei'nin yonga seti üretim ekipmanı satın almasını da engelliyor.

Kirin işlemcilerinin TSMC tarafından üretildiği iddia ediliyor

Yeni soruşturma, Mate 60 serisinde bulunan Kirin 9000'lere ve Huawei'nin yeni Ascend AI işlemcisine odaklanıyor. Her ikisi de devam eden yasaklar kapsamında Huawei'nin erişemeyeceği bileşenlere sahip. Huawei, tüm yeni çiplerinin Çin'in Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) şirketinden geldiğini iddia ediyor.

Daha önce, Huawei'nin Qingyan L450 dizüstü bilgisayarında kullanılan Kirin 9006C adlı başka bir Kirin işlemcisinin TSMC tarafından üretildiğini belirten raporlar ortaya çıkmıştı.

TSMC, resmi bir açıklama yaparak, yasalara uyan bir şirket olduğunu belirtti ve uyumluluğu sağlamak için derhal harekete geçeceğini, gerekli incelemeleri yapacağını ve müşteriler ile düzenleyici kurumlar dahil olmak üzere ilgili taraflarla proaktif bir şekilde iletişim kuracağını ifade etti.

Kaynakça https://www.gsmarena.com/us_commerce_department_probing_tsmc_as_suspected_chip_supplier_to_huawei_-news-64978.php https://www.theinformation.com/articles/u-s-probes-tsmcs-dealings-with-huawei Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim