Anlık Bildirim

Intel, yaşan sorun nedeniyle 14. ve 13. Nesil işlemcilerinde garantiyi uzattı

Intel, kararsızlık sorunlarıyla boğuşan 13. ve 14. Nesil işlemcilerinde 2 yıl ek garanti sağlayacağını açıkladı. Firma, sorunu ortadan kaldıran bir güncelleme üzerinde çalışıyor.
Intel, sorunlu 14. ve 13. Nesil işlemcilerinde garantiyi uzattı Tam Boyutta Gör
Intel, kararsızlık sorunlarıyla boğuşan 13. ve 14. Nesil işlemcilerinin garanti sürelerini iki yıl daha uzatacağını duyurdu. Bu işlemciler için halihazırda bir düzeltme seçeneği bulunmuyor ancak Intel, bu ay içinde çıkacak bir mikrokod güncellemesi ile en azından sorunun kaynağını ortadan kaldırmayı planlıyor. Ek 2 yıllık garanti ise hasarlı işlemcilerle baş başa kalan kullanıcılar için işleri biraz daha iyi hale getiriyor.

Intel, garantiyi uzattı

Intel Core 13. (Raptor Lake) ve 14. Nesil (Raptor Lake Refresh) işlemcilerde yaşanan sorun esasında 2022 yılının sonlarına kadar uzanıyor. Ancak Intel, resmi olarak kararsızlık ve oyunlarda çökme sorununu bu yılın nisan ayında araştırmaya başladı. Ardından aynı ay yeni BIOS güncellemeleri sunularak işlemcilerin güç eşikleri düşürüldü, bunun birlikte performans da düştü. Ardından Intel, anakart üreticilerine özelleştirilmiş ayarlar yerine ürünlerini varsayılan ayarlar ile sevk etmelerini söyledi.

Son olarak ise Intel, geçtiğimiz ay yaşanan sorunun “yüksek çalışma voltajı” olduğunu ve bunu gidermek için Ağustos ortasında bir mikrokod güncellemesi yayınlanacağını duyurdu. Ancak altını çizelim; Intel’in güncellemesi zaten sorun nedeniyle hasar almış bir işlemciyi düzeltmeyecek ve bunlar için bir çözüm de yok.

Intel, ek iki yıllık garanti desteği ile toplam garanti süresini 5 yıla çıkarıyor. Firma aynı zamanda etkilenen veya kararsızlık sorunları yaşayan tüm müşterilerinin müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeleri gerektiğin söylüyor. Firma ayrıca tüm müşterilerin değişim süreci boyunca desteklendiğini belirtti. Intel’in uzatılmış garantisi tüm kutulu Core 13. (Raptor Lake) ve 14. Nesil (Raptor Lake Refresh) işlemcileri kapsıyor.

Öte yandan Intel’in mikrokod güncellemesi ile sorunun çözümü kesin değil. AMD’nin yeni Zen 5 işlemcileri ise muhtemelen bu güncelleme ile aynı dönemlerde piyasaya girmiş (8 Ağustos ve 15 Ağustos tarihlerinde Zen 5 piyasada olacak) ve sorunlu muadilleriyle rekabete girmiş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2949 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel raptor lake, Intel Raptor Lake Refresh ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim