Anlık Bildirim

İşlemci açıkları, satın alma tercihinizi etkiledi mi? [Anket #3]

Meltdown ve Spectre açıklarına karşı AMD ve Intel’in sergilediği duruş hakkında ne düşünüyorsunuz? İşlemci satın alım tercihinizi ne yönde etkiledi? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...

İşlemci açıkları, satın alma tercihinizi etkiledi mi? [Anket #3] Tam Boyutta Gör

2018 yılının başlaması ile birlikte işlemci dünyası büyük bir şokla çalkalanmış, işlemcilerde Meltdown ve Spectre açıkları ortaya çıkmıştı. Meltdown, sadece Intel işlemcileri etkilerken Spectre açığı tüm ARM ve x86 mimarili işlemcileri etkiledi. 2018’in birinci çeyreği geride kaldı ve mimari bazda koruma sağlayan bir çözüm getirilemedi.


Bu açıklardan etkilenen işlemciler için işletim sistemleri ve donanım üreticileri yamalar yayınladı. Meltdown açıklarını kapatmak için yayınlanan yamalar, Intel işlemcilerde ciddi performans kaybına neden oldu. Performansı düşen kullanıcılar, Intel’e tepki gösterdi. Zira Intel, Meltdown açığını bildiği halde işlemcileri piyasaya sürmüş.

Meltdown, Intel’in başına bela oldu. Şirketin hisselerinde büyük düşüş yaşandı. Yeni üretilecek işlemcilerin silikon seviyesinde güvenlik sağlaması için tasarımda değişikliğe gidildi. Ek maliyetler ortaya çıktı.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Meltdown ve Spectre’nin ardından firmaların sergilediği duruş ve yaptığı itiraflar, kullanıcıların işlemci satın alma tercihini etkiledi. Tüm bu olaylar, işlemci satın alım tercihinizi ne yönde etkiledi? AMD ve Intel’in sergilediği duruş hakkında ne düşünüyorsunuz?

İşlemci açıkları, satın alma tercihinizi ne yönde etkiledi? Oy Ver 951 kişi oy verdi. Sonuçları Göster

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3598 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, anket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim