Anlık Bildirim

LG rüya OLED panele ulaşmayı başardı

LG yeni geliştirdiği melez katman teknolojisi ile Rüya OLED adını verdiği parlaklığı daha yüksek ve verimliliği daha fazla OLED paneller elde etmeyi başardı.     
OLED Tam Boyutta Gör
Ekran teknolojilerinde son dönemin gözdesi OLED paneller halen bazı problemleri aşabilmiş değil. Maliyet ve yanma sorunlarının yanında LCD ekranlara göre daha az parlaklık sunması da rahatsız edici bir eksiklik.

Rüya OLED geliyor

LG yaptığı açıklamada OLED panellerde yeni bir yöntem ile parlaklık sorununu çözdüğünü duyurdu. Firma mavi OLED bölümünde Çift Yığınlı Tandem adını verdiği teknoloji ile fosforesan ve floresan materyallerin birleşimi melez bir yapı kullanıyor. Böylece yüksek parlaklık ve yüksek verimlilik elde ediliyor.

Normalde OLED panelde yeşil ve kırmızı OLED bölümleri fosforesan malzemeden imal ediliyor. Mavi OLED bölümü ise dalga boyu kısa olduğu için mecburen floresan malzemeden elde ediliyor. Bu nedenle hem parlaklık düşüyor hem de güç tüketimi artıyor.

LG aslında bu teknolojiyi 2019 yılında otomotiv sektörü için geliştirmişti ancak OLED sektörüne de başarılı bir şekilde uygulamayı başardı. Bu teknolojinin mobil cihazlarda pil verimliliğini yüzde 10-20 oranında arttıracağı ve kuantum dot ekranlara ihtiyacı da ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22266 kez okundu.
32 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, OLED ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim