Herhangi bir açıklama yapılamıyor
Ancak GPM J1839-10'un ritmi çok daha yavaş. Sinyali kabaca her 22 dakikada bir tekrar ediyor gibi görünüyor ve her bir patlama 30 saniye ile beş dakika arasında sürüyor. Dolayısıyla bildiğimiz hiçbir nötron yıldızının davranışına uymuyor. Arşiv verileri üzerinde yapılan bir araştırma, bölgede 1988 yılına kadar sinyallerin tespit edildiğini gösteriyor. Dolayısıyla, bu sinyali üreten her neyse, bu patlamaları üreten fenomenin tek seferlik bir olay olmadığı anlamına geliyor.
2020'de ve bu yılın Ocak ayında GPM J1839-10'dan bahseden makaleler, bunun ultra uzun bir darbe periyoduna sahip son derece nadir bir magnetar türü olabileceğini öne sürüyor. Magnetarlar, tipik bir nötron yıldızından 1000 kat, Dünya'nın manyetik alanından ise trilyon kat daha güçlü, evrendeki en güçlü manyetik alanı yayan bir başka nötron yıldızı türüdür. Bu nesne her ne ise, yıldızların yaşam döngülerinin son aşamalarına ilişkin mevcut anlayışımızı önemli ölçüde etkileyebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
24096 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
pulsar, nötron yıldızı ve