Kafasını bu soruların kurcaladığı isimlerden birisi de son yılların adından en çok söz ettiren girişimcisi olan Elon Musk. Halihazırda Open AI isimli, yapay zekayı insanlığın hizmetine sunmayı amaçlayan bir araştırma şirketinin de kurucusu olan ve insan beynine birtakım implantlar yerleştirerek insanları robotların gerisine düşürmemeyi kafaya koyan Elon Musk, her ne kadar robotları geleceğin teknolojisi olarak görüyor olsa da robotların iş gücüne katılmasının ve insanlarla beraber yaşamasının getireceği bazı problemleri de es geçmiyor.
Avrupa Parlamentosu'ndan Tarihi Karar
Her işi otomatikleşen sistemlerin yaptığı bir dünyada tüm insanların evrensel temel gelire sahip olabileceğini dile getiren Elon Musk robotlara karşı hukuki işlemlerin nasıl yapılacağına ve ahlak yoluna nasıl gidileceğine bir cevap bulmuş değil. Bu konuda ilk gerçekçi adım ocak ayında Avrupa Parlamentosu’nun; yapay zeka ve robotların geliştirilmesi ve kullanımı ile ilgili yeni düzenlemelerin hazırlanması için kabul ettiği yasa tasarısı olmuştu.
Yirmi iki sayfadan oluşan tasarı metninde robotların durumu ile ilgili en önemli kısım; karmaşık otonom robotlara, belirli hak ve yükümlülükleri olan elektronik kişilik statüsünün verilmesi gerektiğiydi. Böylece üçüncü kişilerle doğrudan iletişime geçebilen ve belirli kararları tek başına alabilen robotların hukuki sorumluluğu da olabilecekti ancak robotların nasıl cezalandırılacağı veya robotun yaptığı bir yanlıştan geliştiricinin ne derece sorumlu olacağına dair herhangi bir fikir birliğine varılamamıştı.
Duyguları Olan Robotlar Çok Uzak Değil
2012 Yılında araştırmacılar, insanların duygularını oluşturan şeylerin endokrin sistemindeki hormonlar olduğunu açıklayarak robotlara dijital hormonlar yerleştirdiler ve onları inceleme altına aldılar. Araştırma sonucuna göre en azından geçici bir süreliğine robotların duyguları kavrayabileceği ispatlanmış oldu ki bu durum ilerde insanlar gibi duygulara sahip olan robotların geliştirilmesi için de yeni kapılar açıyordu.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.