Kameranın görüş açısı nedeniyle kopan buz dağının büyüklüğünü kestirmek pek mümkün değil. Ancak, kopan parça 6 km uzunluğa ve 2 km genişliğe sahip. Parçanın büyüklüğünün daha iyi anlaşılması için Manhattan adasıyla karşılaştırılmış.
Bu denli büyüklükte buz parçalarının kopması dünya genelinde deniz seviyesinde yükselmelere neden oluyor. Olayı araştıran ekibin başında yer alan bilim adamı David Holland, bu büyüklükte kopmaların tam olarak nerede, neden ve ne zaman meydana geldiğini önceden bilemediklerini, yaşanan kopmanın denizlerde nasıl bir etki yapacağını da zaman içerisinde takip edeceklerini ifade etti.
Holland ayrıca, dünyada en büyük glasiyerlerin Antarktika’da bulunduğunu, tamamının kopması halinde deniz seviyesinde 3 metre yükselme meydana geleceğini, ciddi felaket doğuracak bu doğa olayını öğrenmek için çabaladıklarını, ancak buz tabakası yüzeyinde yaptıkları incelemelerin kopma olaylarını anlamada yeterli olmadığını belirtti.
Kaydedilen videoya ilişkin olarak da açıklamada bulunan David Holland, bu videoyu kaydedebildikleri için çok şanslı olduklarını, doğru yerde doğru zamanda bulunduklarını, videoda sadece bu olağanüstü doğa olayını görmekle kalmayıp, bir buzulun çok farklı şekillerde ve aşamalarıyla kopuşunu gözlemleyebildiklerini, bunun evde yapabileceğiniz cinste deneylerden biri olmadığını söyledi.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.