Anlık Bildirim

Windows 11 güncellemesi ile Ryzen 9000 işlemcileri hızlanacak

AMD, Ryzen 9000 serisinin performans sonuçlarıyla ilgili bir blog yazısı yayınladı. Firmaya göre Zen 5 tabanlı Ryzen 9000 işlemcileri Windows 11 güncellemesi ile hızlanacak.
Windows 11 güncellemesi ile Ryzen 9000 işlemcileri hızlanacak Tam Boyutta Gör
Ryzen 9000 serisi için AMD tarafından sunular veriler ile inceleme yapanların elde ettiği sonuçlar arasında tutarsızlıklar bulunuyor ve bu durum, birçok oyunda beklenen performansın altında kalındığını gösteriyor. AMD ise Ryzen 9000 serisi işlemcilerinin oyun performansıyla ilgili resmi ve bağımsız inceleme sonuçları arasındaki farklılıkları ele alan bir blog yazısı yayınladı.

Windows 11 24H2 AMD'ye iyi gelecek

Ryzen 9000 serisindeki performans farklılıklarına birden fazla etken sebep oluyor. Öncelikle, AMD'nin kullandığı test seti ile inceleme yapanların test setleri arasında farklar olabiliyor. AMD, otomatik testlerinin çoğunda yerleşik benchmarklara dayanıyor, ancak bu testler gerçek dünya kullanımını tam olarak yansıtmayabilir. Ayrıca, AMD'nin testlerinde DDR5-6000 bellek ve Intel’in yeni varsayılan ayarlarını (Baseline) içeren spesifik Intel konfigürasyonları kullanılıyor.

Bunun yanı sıra, AMD, Windows 11 24H2'de Admin modunda testlerini gerçekleştiriyor. Bu mod, inceleme yapan yayınların kullandığı sistemlerde bulunmayan yeni dallanma tahmin kodu optimizasyonlarını etkinleştiriyor. Bu optimizasyonlar yalnızca Insider Programı aracılığıyla erişilebilen Windows 11'in en son sürümünde (Build 26100) mevcut. Yani, bu yeni sürüm piyasaya çıktığında oyun performansının artması bekleniyor.

Windows 11 güncellemesi ile Ryzen 9000 işlemcileri hızlanacak Tam Boyutta Gör
Şirket, Ryzen 9000 serisinin performansını etkileyen faktörler arasında test süitinin içeriği, Intel konfigürasyonlarındaki farklılıklar ve Windows Virtualization-based Security (VBS) özelliğinin etkin olmasının da bulunduğunu belirtiyor. VBS, güvenliği artırsa da oyun performansını olumsuz etkileyebiliyor.

Son olarak, AMD, Windows 11'in 22H2 ve 23H2 sürümleri arasındaki farkları açıklayan bir tablo paylaştı. Bu güncellemenin oyun performansında yüzde 3 ila yüzde 13 arasında artış sağlayacağı belirtiliyor. AMD, Ryzen 7000’e kıyasla üretkenlikte yüzde 10, yapay zeka iş yüklerinde yüzde 25 ve oyun performansında yüzde 5-8 arasında bir iyileşme vaat ediyor. Bu arada söylemeden geçmeyelim; Windows 11’in bu dallanma tahmin optimizasyonları sadece Zen 5 işlemcilerde değil, Zen 4 ve Zen 3 işlemcilerinde de olumlu etkiler oluşturacak. Bununla birlikte bazı yayın organları AMD'nin yeni önergeleri doğrultusunda Ryzen 9000 işlemcileri tekrar test edeceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2800 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
AMD Ryzen 9 9950X, AMD Ryzen 9 9900X ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim