Antarktika’da yer alan IceCube gözlem merkezi tarafından buza çarpması sonucunda tespit edilen yüksek enerjili nötrino parçacığı, bu yönüyle bir ilki teşkil ediyor. Daha öncelerde Güneş'ten yayılan ve Samanyolu Galaksisi'nde yer alan nötrino parçacıkları tespit edilebilmişti. Ancak, bu parçacıklar düşük enerjili nötrinolardı.
Bugüne kadar hakkında herhangi bir bilgiye sahip olunmayan yüksek enerjili bu parçacıklar “blazarlar” adı verilen enerji kaynaklarından salınıyorlar. Parçacık o denli yüksek enerjiye sahip ki, gezegenimizin en büyük hızlandırıcısı olan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın tüm yaşam suresi boyunca parçacıklara kazandırabileceği enerjiden daha fazlasını içerisinde barındırıyor.
Antarktika buzuluna yerleştirilen binlerce sensör sayesinde tespit edilen nötrino parçacığı, 300 trilyon elektronvolt enerjiye sahip. Bunu anlamak için Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın bugüne kadar bir parçacığa kazandırdığı en yüksek enerji seviyesinin 6,5 trilyon elektronvolt olduğunu söylememiz yeterli olacaktır.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8881 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
kara delik, parçacıklar ve